Nieuwsbericht

Peilbuis sensoren voor Vlaams waterbedrijf groot succes

Dat de grondwater standen laag zijn, is algemeen bekend. De warme zomer van 2018 heeft voor een groot tekort gezorgd in grote delen van West Europa. Het is de opdracht van waterbedrijven om vraag en aanbod van water in evenwicht te houden. Niet alleen vandaag, maar zeker in de toekomst.

Waterbedrijven zijn de laatste jaren, mede onder druk van het veranderende klimaat, geƫvolueerd van waterproductie- en distributiebedrijven naar integrale waterbedrijven die zich volledig aanpassen naar een circulair model.

Voor het bijhouden van de grondwater stand worden er dagelijks metingen gedaan in waterwingebieden, natuurgebieden en weilanden. Door gebruik te maken van IoT sensoren hoeft het meten van het grondwaterpeil niet meer handmatig te worden gedaan, maar krijgen waterbedrijven deze meetgegevens automatisch via een app of dashboard binnen. Dit kan volledig draadloos omdat met kleine pakketjes informatie de batterijen tot wel 5 jaar mee kunnen gaan.  Meer informatie over deze of andere sensoren? Neem dan contact met ons op.

010 790 0820