Nieuwsbericht

IoT sensoren voor een gezond binnenklimaat

Ventileren, ventileren en nog eens ventileren…. Vanwege Corona is dit de nieuwe norm. Maar wanneer ventileer je nu voldoende? Het meten van de CO2 concentratie geeft een helder beeld van de hoeveelheid verse lucht.

Het binnenklimaat heeft invloed op werk- en leerprestaties. Het helpt zelfs om ziekteverzuim tegen te gaan. Het op een slimme manier continu meten van het werk-, leer- en leefklimaat geeft belangrijke inzichten. Hoe snel loopt de CO2 op in de vergaderruimte? En hoe ga ik straks de wintermaanden in?

Onze IoT sensoren meten 24/7 het binnenklimaat en waarschuwen direct als er iets niet in orde is. Daarnaast geven zij aan hoeveel mensen er in een ruimte aanwezig zijn, en of dit strookt met de opgegeven maatregelen. Met ons dashboard is er realtime inzicht in alles ruimtes. Daarnaast registreert het systeem ook de historie van alle gemeten waarden.

 

De werking van deze sensoren

Bij onvoldoende ventilatie kleurt de LED van de sensor eerst oranje en dan rood. Optioneel geeft de sensor een geluidsignaal om aandacht te vragen. Gebruikers kunnen nu direct handelen; raam of deur open, een pauze inlassen of ergens anders gaan werken. Dit geeft vertrouwen in de werkomgeving en controle over de gezondheid.

 

Efficiƫnt maatregelen nemen

Aan de hand van ons dashboard zie je op welke plek er structurele verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Zo kun je gericht en kosteneffectief maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het verlagen van de maximale bezetting van een ruimte, gerichter ventileren of aanpassingen aan de installatie.

 

Meer weten over onze binnenklimaat sensoren? Neem contact met ons op.

010 790 0820