Nieuwsbericht

IoT sensor sluit inzamelen aan op Internet of Things

Het Internet of Things (IoT) is in opmars. Steeds meer apparaten krijgen sensors voor allerlei informatie. Ze kunnen die data onderling communiceren via internet. Net als ondergrondse containers, met de nieuwe VConsyst IoT sensor. Wat belooft dat nu en morgen?

 

50 miljard

VConsyst productmanager Rudo Hoekman: “De nieuwe IoT sensor meet 24 uur per dag hoe vol een ondergrondse container is en stuurt die informatie online door, zodat je daarmee de logistiek rondom het inzamelen kunt monitoren en optimaliseren.” Junior Kooyman van The IoT Company, met wie we de sensor ontwikkelden: “IoT staat nog in de kinderschoenen. Er zijn nu zo’n 6,4 miljard apparaten online met elkaar verbonden. Van afvalcontainers tot meetinstrumenten en van lampen tot machines. In 2020 zijn dat er 50 miljard.” Rudo: “Waar we naartoe gaan is dat het hele inzamelproces volledig is geautomatiseerd. Dat heeft een verlagende impact op de operationele kosten, maar is ook duurzaam.”

 

Zelfrijdende inzamelwagens

Junior: “Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende inzamelwagens die autonoom hun route rijden en containers superefficiënt legen. Je kunt niet alleen meten of de container vol is, je kunt het gaan voorspellen. De wagens kunnen daarop zelf de routes gaan programmeren.” Rudo: “Op dit moment verbindt de IoT sensor onze inwerpzuilen met VConsyst Dynamics, een webbased platform voor inzamelbeheer dat met de technologische ontwikkelingen meegroeit. De sensor communiceert via SIGFOX, een landelijk en Europees dekkend draadloos netwerk.” Junior: “SIGFOX heeft een laag data- en energieverbruik en lage kosten. Dat past precies in het streven naar minder materieel en minder operationele kosten. Ook de sensor zelf verbruikt opvallend weinig energie, je kunt jaren vooruit met één batterijtje.”

 

Alarm

Rudo: “De nieuwe IoT sensor met z’n compacte en solide behuizing kan ook de locatie van iedere ondergrondse container via gps doorgeven, temperatuurstijgingen signaleren en desgewenst een brandalarm afgeven, en veel meer. Er zijn er al honderden sensors operationeel. Over de exacte mogelijkheden informeren we u met plezier”.

 

VConsyst maakt voor deze toepassing gebruik van sensoren ontwikkelt door The IoT Company. Voor meer informatie over deze inzamelprocessen verwijzen wij u naar de website van VConsyst: https://vconsyst.com/nl/inzamelprocessen

 

 

 

 

 

010 790 0820