Nieuwsbericht

IoT oplossingen in de zorg

Het Internet of Things wordt steeds omvangrijker. Het IoT helpt om bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken en om deze te verbeteren. Tevens kunnen er flinke besparingen gedaan worden op financieel vlak, maar ook op het gebied van arbeidskrachten.

Laten we als voorbeeld de thuiszorg nemen. Een bedrijfssector die al jaren te kampen heeft met een tekort aan arbeidskrachten. Met behulp van het Internet of Things zijn er voor deze bedrijfssector oplossingen mogelijk, die veel knelpunten kunnen wegnemen. Zorgverleners kunnen met behulp van een augmented reality headset beelden versturen aan de huisarts of een andere specialist. Sensoren kunnen waarschuwen wanneer er zich een afwijking voordoet in het dagelijks patroon van oudere patiƫnten. Of denk eens aan een blindengeleide stok met GPS of een bewaardoos voor medicijnen die de patiƫnt waarschuwt wanneer het tijd is om medicatie in te nemen.

Dit zijn oplossingen die een verbetering van zowel de kwaliteit van de zorg als een verbetering voor het werk van de zorgverleners betekent. En dat is wat ‘The Internet of Things’ nu juist zo interessant maakt: een verbetering van de kwaliteit van ons leven. Voor deze en andere vraagstukken rondom het Internet of Things kunt u contact met ons opnemen: 010-7900820 of bezoek eens onze website: www.the-iot-company.com.

 

010 790 0820