Nieuwsbericht

Internet Of Things verovert definitief de agrarische sector!

AppsforAgri en The IoT Company tekenen groot contract voor levering van Fieldmates in 2018. Hiermee is de definitieve doorbraak van IoT voor de agrarische sector in Europa een feit.

AppsforAgri is ontstaan vanuit de passie voor landbouw en IT. Het professionele team van software-developers, data-analisten, agronomen en meteorologen maakt AppsforAgri een uniek IT-bureau. AppsforAgri werkt voor internationale bedrijven zoals Bayer Cropscience, CNH, Friesland Campina, Lemken, Nutreco en vele andere spelers in de agrarische sector, daarnaast werken zij samen met kennisinstellingen zoals Wageningen UR en HAS Den Bosch.

 

Met het merk SmartFarm levert AppsforAgri complete precisielandbouw oplossingen, van sensoren tot management-informatie, zodat boeren efficiënter en duurzamer kunnen werken. The IoT Company heeft samen met AppsforAgri zorg gedragen voor de ontwikkeling en productie van de zogenoemde FieldMate. Dit unieke ‘IoT’ weerstation meet onder andere de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in het gewas en in de grond. Door met deze data bepaalde berekeningen te doen kan AppsforAgri ziektemodellen signaleren, en vroegtijdig ingrijpen. Op deze manier probeert men een betere oogst voor de boer te behalen, wat uiteraard leidt tot minder verspilling en meer opbrengsten.

 

The IoT Company heeft de FieldMates van AppsforAgri uitgerold via het zogenoemde Sigfox netwerk. Dit LPWAN netwerk zorgt op een eenvoudige, en met name voordelige manier, voor het verzenden van gegenereerde data. Door gebruik te maken van het Sigfox netwerk kunnen zij grensoverschrijdend werken, zonder extra kosten. Een enorm voordeel ten opzichte van andere netwerken.  The IoT Company mocht in maart 2017 al een eerste grote levering doen van de FieldMate. Omdat de vraag uit de markt enorm is, gaan IoT Company en AppsforAgri de productie verder opschroeven en wordt de FieldMate op Europees niveau uitgerold.

 

Wilt u meer informatie over deze of andere sensor oplossingen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen, of kijk op onze website: www.the-iot-company.com. Voor meer informatie over de oplossing van AppsforAgri kunt u terecht op: https://www.appsforagri.com/.

010 790 0820