Markt

Energie

Energie leveranciers maken al veel gebruik van Internet of Things oplossingen. Ook op de consumenten markt wordt hierdoor al veel geld bespaard. Huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, gaan alleen aan wanneer de piekbelasting op zijn laagst is. De slimme thermostaat geeft niet alleen de bewoners meer inzicht en controle, maar verstrekt ook nuttige informatie aan de energie leverancier. Op deze manier wordt er beter ingespeeld op de piekbelasting van ons energiegebruik.


Voor grote bedrijfspanden en kantoren is het erg interessant om met slimme IoT oplossingen aan de slag te gaan. Besparingen op verwarming en airco verdienen zich al snel terug. Door te meten welke werkplekken in gebruik zijn kan de verdeling van energieverbruik in het gebouw geoptimaliseerd worden. Hierdoor kan al snel een grote besparing op energiegebruik voor verlichting, verwarming en airco gerealiseerd worden.
Ook het waterleidingnet is gebaat bij slimme IoT oplossingen. Waterleveranciers maken al veel gebruik van sensoren die waterdruk, vervuiling en slijtage meten in ondergrondse leidingen.

IoT binnen de energiemarkt

010 790 0820