Klimaat sensoren

Ventileren is binnen gebouwen een belangrijk aspect. Maar wanneer ventileer je nu voldoende? Het meten van de CO2 concentratie geeft een helder beeld van de hoeveelheid verse lucht. Het binnenklimaat heeft invloed op werk- en leerprestaties. Het helpt zelfs om ziekte­verzuim tegen te gaan. Het op een slimme manier continu meten van het werk-, leer-en leefklimaat geeft belangrijke inzichten. Hoe snel loopt de CO2 op in de vergader­ruimte, of klaslokaal? En hoe ga ik straks de wintermaanden in?

Onze IoT sensoren meten 24/7 het binnenklimaat en waarschuwen direct als er iets niet in orde is. Daarnaast geven zij aan hoeveel mensen er in een ruimte aanwezig zijn, en of dit strookt met de opgegeven maatregelen. Met ons dashboard is er real­time inzicht in alles ruimtes. Daarnaast registreert het systeem ook de historie van alle gemeten waarden. Met het dashboard heb je realtime overzicht van al je ruimtes. Daarnaast registreert het systeem ook de historie van alle gemeten waarden.

Controle over werk en leeromgeving

Onze sensoren zijn er ook in een zogenoemd “stoplicht” model. Bij onvoldoende ventilatie kleurt de LED van de sensor eerst oranje en dan rood. Optioneel geeft de sensor een geluidsignaal om de aandacht vragen. Gebruikers kunnen nu direct handelen: raam of deur openen, een pauze inlassen of ergens anders te gaan werken. Dat geeft vertrouwen in de werkomgeving en controle over de gezondheid.

Aan de hand van het dashboard zie je op welke plek er een structurele verbetering gedaan kan wor­den. Zo kun je gericht en kosten effectief maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het verlagen van de maximale bezetting van een ruimte, gericht ventileren of aanpassingen aan de installatie. Het effect van deze maatregelen zie je terug op het dashboard. reageren de gebruikers op de signalen? Houden zij zich aan de maatregelen? Is er meer communicatie nodig? Heeft de aanpassing aan het klimaat systeem effect? Kan de bezettingsgraad veilig hoger?

Sensing as a Service

Sensoren, infrastructuur, monitoring, storingsoplossing en datadoorgifte voor één vast leas­etarief. Dat is het idee van onze ‘Sensing as a Service’ dienst. U betaalt hiervoor eenmalig de plaatsingskosten en jaarlijks een vast tarief per sensor. Storingen in onze techniek worden direct gesignaleerd en automatisch opgelost. Ook als we hiervoor moeten langskomen. onze landelijke dekkende servicedienst is snel ter plaatse. Zo heeft u er geen omkijken naar.

010 790 0820